Požiarom autobusov v Toporci vznikla predbežne škoda 93.000 eur

17.11.2023 Kežmarok

Kežmarok 16. novembra (TASR) - Požiarom autobusov, ku ktorému došlo v stredu (15. 11.) obci Toporec v okrese Kežmarok, vznikla škoda na vozidlách a budove obecného úradu v hodnote 93.000 eur. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová, požiar bol ohlásený krátko pred 2.20 h.

"Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že ide o požiar dvoch autobusov, ktorý sa rozšíril aj na objekt obecného úradu. Na mieste udalosti zasahovalo deväť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Kežmarku a Starej Ľubovne s troma kusmi hasičskej techniky, ako aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) Toporec a Podolínec," uviedla Knišová.

Príčina vzniku požiaru je podľa jej slov momentálne v štádiu zisťovania. "Následkom požiaru vznikla majiteľovi autobusov materiálna škoda predbežne vyčíslená na 80.000 eur a Obecnému úradu Toporec na budove úradu materiálna škoda predbežne vyčíslená na 13.000 eur," priblížila Knišová.
 

Vyberte región